PL | EN
Zespół Państwowych Szkół Muzycznych nr 4
im. Karola Szymanowskiego
w Warszawie
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC
Koncert Wielkanocny 23 III 2018 UMFC

Warsztaty kulinarne "Kuchnie świata"

27-01-2017

W pierwszej części, edukacyjnej, uczniowie zaprezentowali przygotowane informacje związane z danymi regionami świata. Dotyczyły one położenia geograficznego, historii, kultury, języka, symboli państwowych następujących państw - Grecji, Meksyku, Włoch, Egiptu. Następnie, pod okiem p. Violi Berezowskiej , poszczególne grupy wykonywały potrawy charakterystyczne dla wybranych regionów. Uczniowie, którzy wybrali: 1/ kuchnię grecką przygotowali - sałatkę grecką i tzatzyki, 2/ kuchnię meksykańską przygotowali - tortille meksykańskie i guacamole 3/ kuchnię włoską przygotowali - włoskie kanapeczki z ciabaty i sałatkę caprese 4/ kuchnię arabską - przygotowali hummus i tabuleh Aktywność p. Berezowskiej, matki uczennicy naszej klasy wpisywała się w realizowany w  Szkole program współpracy z rodzicami "RODZICE EKSPERTAMI". Dzieci przeżyły coś wyjątkowego, co na długo zapadnie w ich pamięci. Poszerzenie wiedzy o świecie również od strony doświadczeń kulinarnych spowodowało też to, że uczniowie po raz pierwszy spróbowali egzotycznych produktów i potraw. Oczywiście, do degustacji potraw została zaproszona Dyrekcja oraz nauczycielki sąsiadujących z nami klas.

 

 

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail